ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ПРІОРИТЕТНІСТЬ ЗАЯВ ПРИ ВСТУПІ

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ПРІОРИТЕТНІСТЬ ЗАЯВ ПРИ ВСТУПІ

Під час вступної кампанії у більшості абітурієнтів виникають питання: «Що таке пріоритетність заяв?», «Як правильно обрати пріоритетність заяв?».

ТОП-5 порад, які допоможуть не припуститись помилок при виборі пріоритетності заяв:

  1. Необхідно знати, що у 2021 році на бюджет можна подати до 5 заяв. Якщо цього не вистачить, можна подати на контракт ще до 30 заяв.
  2. Під час подачі заяв необхідно вже визначитись з університетом (або університетами) та обрати спеціальності.

Варіанти розподілу заяв на бюджет за пріоритетністю:

  • це може бути п’ять заяв (пріоритети від 1 до 5) до одного університету на різні спеціальності (1-й пріоритет – найбільш бажана спеціальність, 5-й – найменш бажана спеціальність серед 4-х попередніх пріоритетів);
  • п’ять заяв на одну спеціальність в п’ять різних університетів (1-й пріоритет – найбільш бажаний ЗВО, 5-й – найменш бажаний ЗВО серед 4-х попередніх пріоритетів);
  • можна розподілити пріоритети на різні спеціальності в різних університетах (1-й пріоритет – найбільш бажана спеціальність у найбільш бажаному ЗВО, 5-й – найменш бажаний варіант).
  1. Після подачі заяв з визначеними пріоритетами через електронний кабінет змінити їх черговість буде вже неможливо, якщо приймальна комісія університету вже опрацювала заяву. Якщо скасувати заяву з пріоритетом, то втрачається можливість обрати нову спеціальність та подати нову заяву замість скасованої.
  2. При однаковому конкурсному балі у вступників, виграє заява з вищим пріоритетом (1 пріоритет – найвищий).
  3. Рекомендація на бюджет надається, починаючи із заяви з 1 пріоритетом. Якщо отримали рекомендацію на бюджет за 1 пріоритетом, всі інші заяви анулюються. Якщо за 1 пріоритетом не отримано рекомендацію на бюджет, розглядається заява з 2 пріоритетом і так до 5-ої заяви.

Отже, слід не полінитись та розібратись у цьому складному питанні. Це точно допоможе не припуститися помилок під час подачі заяв та не втратити ШАНС на бюджетне місце.