СЕКРЕТИ ЕКОНОМІЇ ЧАСУ ПРИ ВЕДЕННІ КОНСПЕКТУ

СЕКРЕТИ ЕКОНОМІЇ ЧАСУ ПРИ ВЕДЕННІ КОНСПЕКТУ

Підготовка до ЗНО – це один з найважчих етапів в шкільні роки. Багато часу витрачається на згадування пройденого матеріалу, його систематизацію та й до всього цього – треба налаштуватися на саму форму складання ЗНО. Одним із дієвих способів спростити процес підготовки, збільшити відсоток запам’ятовування інформації є ведення конспекту.

Багато позитиву від конспекту. Спитаєте яких? Готові розкрити цікаві факти:

  • Виявляється, що на слух із 100% отриманої інформації засвоюється лише 15 %. А під час написання – учень може засвоїти приблизно більше половини від необхідного. Йдемо далі?
  • Концентруючи свою увагу на важливих моментах викладеного учень може виокремлювати із всього масиву головне, структуруючи матеріал вже під час навчання. Є про що задуматись?
  • Це швидкий та зручний варіант «освіжити» у пам’яті пройдений матеріал. Треба ще доказів?
  • Завжди під рукою є «змістовна шпаргалка», сутнісне наповнення якої буде зрозумілим при першому звернені до конспекту (легко згадується, що там написано). Ну і на останок…
  • Реальна можливість заощадити свій час та знайти зайву годинку до заняття улюбленою справою.

На останок! Доведено, що кольорове ведення конспекту покращую сприйняття інформації і збільшує відсоток запам’ятовування. Тож запасіться не лише ручкою та лінійкою, але й маркерами, для виділення тексту чи олівцями, різними стікерами тощо. І скласти ЗНО на високі бали з конспектом буде набагато легше.