ЕЛЕКТРОННІ ЗАЯВИ ПРИ ВСТУПІ: ЯК НЕ ПОМИЛИТИСЯ?

ЕЛЕКТРОННІ ЗАЯВИ ПРИ ВСТУПІ: ЯК НЕ ПОМИЛИТИСЯ?

Спробуємо визначитись, які помилки можуть зменшити шанси на вступ до університету і навіть призвести до втрати бюджетного місця.

  1. Обов’язково, за наявності пільг – скористатись ними. Як? До моменту подачі електронних заяв через особистий кабінет необхідно звернутись до приймальної комісії університету з оригіналами документів, що підтверджують пільгу! Після перевірки наданих документів, вже на стадії подання електронних заяв, дані щодо пільг будуть внесені до Єдиного державного реєстру, самостійно це зробити неможливо!
  2. Якщо ви мешкаєте у селі та закінчуєте там школу у рік вступу необхідно замовити довідку про реєстрацію місця проживання (Форма 13), яка додається до особистого кабінету вступника до моменту подачі заяв. Це дасть вам можливість отримати додаткові бали до загального конкурсного балу. І можливо, саме цей коефіцієнт наблизить до омріяного бюджетного місця.
  3. Додаткові бали! Пам’ятайте, що можете отримати додаткові бали за:
  • підготовчі курси;
  • Всеукраїнські учнівські олімпіади (IV етап);
  • Всеукраїнську олімпіаду закладу вищої освіти;
  • участь у Олімпійських іграх, чемпіонатах Європи та Світу з олімпійських видів спорту тощо;
  • додаткові коефіцієнти: регіональний, галузевий, сільський.

Перевірте, щоб в особистому кабінеті всі ваші здобутки були зазначені!

  1. Уважно перерахуйте свій середній бал свідоцтва про ПЗСО. Середній бал округлюється до десятої частини за правилами математики. Наприклад, якщо ваш середній бал 9,45, то під час заповнення цієї інформації у електронному кабінеті необхідно вказувати 9,5. Приймальна комісія під час розгляду електронної заяви обов’язково перевірить усі документи, перерахує середній бал свідоцтва та, за необхідності, вправить його!
  2. Необхідно пам’ятати, що пароль для входу до особистого кабінету є таємницею. Крім того, необхідно обов’язково записати дані щодо логіну та паролю!
  3. Не грайтесь із скасуванням заяв! Якщо ви скасуєте заяви, то можете втратити шанс навчатись на бюджеті!

 

І ще маленька порада, якщо є сумніви, краще звернутися до КОНСУЛЬТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ в університеті! Тут нададуть кваліфіковану консультацію з будь-яких питань щодо вступу, допоможуть зареєструвати електронний кабінет та подати заяви до будь-якого університету України.